tisdag 10 september 2013

Mat för veckan

Revbensspjäll

Kyckling i ugnen

Grönsakssoppa

Mellis /efterrätt

Kyckling i ugnen

1kg kyckling file
8 st medelstora champinjoner
1 pkt bacon
1burk kokosmjölk
1msk kyckling fond
1 pkt  creme Bonjour (grekisk vitlök )
1/5 pkt cantadou (4 peppar )
2 dl riven ost
Salt och peppar

Hacka champinjonerna och bacon. Stek på svag värme i tills baconet fått fin färg.  Lägg det åt sidan.  Ha i mera smör i pannan stek kycklingen på att båda sidorna så de ser goda ut med salt och peppar. Koka ihop kokosmjölk och osten med ronden. Lägg i kycklingen i en ungsform, häll över ostsåsen, fördela bacon fräst på kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugnen  ca 30 min  (175*)

Revbensspjäll

1kg revbensspjäll
1 msk ingefära
Salt och peppar
2 msk Smör
1 tsk Flytande honung
1/5 tsk chili flakes

Sätt ugnen på 175*
Smält smöret i micron och häll det på revbensspjällen. Ringa över alla kryddor och ungstek i ca 30 min.  Vänd på revbensspjällen och pensla på skyn och ungstek vidare i ca 45 min.

Fruktgröt

Ca 2dl  blandad färsk frukt
2 msk grädde
1/5 dl souer creme

Mixa allt med stavmixer!

Vi hade lite överbliven fruktsallad och vispad grädde och la bara till souer creme

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar