söndag 17 mars 2013

kassler i lergryta

usch fy känner inte sllsa för att stå framför spisen och steka massa mat. Då är lergrytan den bästa vän man kan ha i köket!

champinjoner 6-8 st
1 paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 buljongtärning ( grönsak )
1, 5 msk gurkmeja
1msk chiliflakes
2st påsar mozzarella
kassler 1kg
1dl kokosmjölk

skär alla grönsaker i lagom stora tuggbitar , lägg hälften i botten på lergrytan. Hacka sönder buljongtärning och lägg hälften över grönsakerna. Lägg kasslern på grönsakerna och buljongen.  snitta kasslern i ca 2cm mellanrum.  fyll skårorna med mozzarella.  Lägg på resterande grönsaker, buljong och krydda ned gurkmeja, chiliflakes.  häll sedan på kokosmjöken. In i ugnen 175* 35-40 min

servera med blomkålsrisotto
recept finns på 56kilo.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar