Enkelt och så otroligt gott!! Här har jag använt vitkål på två olika sett.
1) pizza sallad
Vitkål,salladskrydda,vitlökspulver,svartpeppar, olja,äppelcidervinäger
Strimla vitkåken tunnt. Lägg i en stor salladskåll.Tillsätt alla kryddor,vinäger och olja. Rör om ordentligt, kan stå i kylen ca en vecka ( den blir godare för varje dag i kylen)
Köttbullar fick det bli till alla goda grönsaker ;)
1/2 kg nötfärs
2krm salt
2krm vitlökspulver
2krm lökpulver
1msk salladskrydda
1msk torkad dill
1dl grädde
3msk olja
Blanda i hop allt till en slät smet (ha i mera grädde om det känns för stum och fast)
Forma köttbullar och stek dom först på svag värme,höj värmen när dom börjar bli klara för att få finare färg på dem.
Gräddsås /stuvad vitkål
häll på grädde i stekpannan som köttbullarna stektes i tillsätt 1/2buljongtärning (kyckling)
1msk kalvfond. Koka i hop allt i ca 7min. Häll i nästan allt i en sås sjål.
Spara lite som man sedan steker vitkål i. Stek på svag värme och ca 5-8 min.
Ungsgrönsaker
1Aubergine
1Grönpaprika
1squach
2vitlöksklyftor.
2msk olja
2msk ostronsås
Skär grönskakerna i mindre bitar, hacka vitlök.
Lägg allt i en ungsform och blanda om väl. Ställ in i ugn 200* ca 50 min.
Gott mums fillibabba!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar