söndag 28 juli 2013

Recept

Hasselnötsmjölk

2dl hasselnötter
9dl vatten
2krm vaniljarom

Mixa 1dl nötter med 4,5dl vatten. Sila av och gör likadant med resterande. Smaksätt med vaniljarom.

Nötkaka

spara bulken från mjölken.

3ägg
3msk kokossocker
1dl grädde
100g smör
1dl kokosmjöl
2tsk bakpulver
Bulken (resterna fr nötmixet)

Vispa socker och ägg poröst.
Smält smötet, blanda tillsammans med grädde. Häll i i äggblandningen och vispa vidate en stund. Ha i alla torra ingredienser och nötbulken. Vispa i hop väl! Smörj en avlång forn och lägg kokosflingor. Häll i smeyen och baka i ugnen 30-40 min 150*
smält 25g smör med 1/2 pkt mörkchoklad i micron. Ställ i kylen ca 5 min så det stelnar lite. Bted på kakan och ställ in i kylen igen ca 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar