onsdag 31 augusti 2011




lite morgon mys med pappa och Erik Saade med nya låten Haerts in the air.

i morgon ska jag försöka mig på det här :-

Hemgjort bredbart smör, med bilder


Ingridienser: 1 kg smör, rapsolja, havssalt och vatten.
Ta fram elvispen, eller hushållsassistenten om du har vispar till den.
Ta 3 delar rumsvarmt smör, och börja vispa tills det vitnar.



Tillsätt 1½ del uppvärmt vatten med lite löst havssalt i (saltet kan uteslutas), fortsätt vispa.
Tillsätt 1½ del kallpressad rapsolja av god kvalitet, fortsätt vispa en stund till.



Nu har du en trögflytande smörblandning, häll upp den i lämpliga burkar.
Gärna några som du kan ställa fram på frukostbordet. Ställ in en burk med smör i kylskåpet att stelna,
de andra burkarna ställer du i frysen.



Detta är ett smör som du kan breda på smörgåsen utan problem, du kan steka i det och det är GOTT!!

Vill du vara riktigt lyxig och göra som en del gourmet-restauranger?
Byt ut en del av vatten och rapsoljan mot vispgrädde!!
Garanterat smaskens, men valet är ditt.



1 kommentar:

  1. Hej,
    Va kul att du hittade mitt smör.
    Har du provat att göra det?
    Gick det bra?
    Man kan byta ut rapsoljan mot Solrosolja, om man vill. Men ta inte olivolja, den har alldeles för karakteristisk smak.
    Ha det bra
    Thorgun

    SvaraRadera