Yes! I år blire tema LCHF på julklapparna till alla som jag kommer träffa på julaftonskvällen :-)
Vi får se vad dom säger hahaha, men Fugen kan dom bara inte tycka är äckliga!

Fuge
2 dl vispgrädde
50g smör
40 g mörk choklad ( 70% )
koka upp grädden, lägg i smör och chokladen låt allt sjuda på (ettan) för annars kokar det för mycket! i ca 20-30 min.
Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt stå kallt över natten. skär dom sedan i lagom mumsiga bitar.
Nu fuskade jag lite med smaksättningen så jag hade faktiskt i några droppar av Hjortron & armagnac glögg. kan säkert smaksättas med vad man nu gillar, men var försiktig när det är flytande så massan inte blir för lös, jag kanske hade ca 5 droppar i.
Jag ska ta flera bilder när dom är helt klara :-)

sedan blire dessa goda knäckebröd, passar bra att fixa med lite sådant nu när jag ändå är hemma och är hostig, knäckebrödet sköter sig självt i ugnen och Fugen ska ju stå och puttra i 30 min.... mkt enkla men goda små ting .-)
Vi får se vad dom säger hahaha, men Fugen kan dom bara inte tycka är äckliga!
Fuge
2 dl vispgrädde
50g smör
40 g mörk choklad ( 70% )
koka upp grädden, lägg i smör och chokladen låt allt sjuda på (ettan) för annars kokar det för mycket! i ca 20-30 min.
Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt stå kallt över natten. skär dom sedan i lagom mumsiga bitar.
Nu fuskade jag lite med smaksättningen så jag hade faktiskt i några droppar av Hjortron & armagnac glögg. kan säkert smaksättas med vad man nu gillar, men var försiktig när det är flytande så massan inte blir för lös, jag kanske hade ca 5 droppar i.
Jag ska ta flera bilder när dom är helt klara :-)
sedan blire dessa goda knäckebröd, passar bra att fixa med lite sådant nu när jag ändå är hemma och är hostig, knäckebrödet sköter sig självt i ugnen och Fugen ska ju stå och puttra i 30 min.... mkt enkla men goda små ting .-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar