måndag 2 juni 2014

Rabarber

Hmm ja rabarber är svårt. ...Oftast krävs väldigt mycket socker om det ska gå att överhuvudtaget äta den. Idag provade jag att marinera kyckling med just rabarber!  Å vet ni, det kan jag verkligen rekommendera!  Oj, oj så god och saftig kyckling har jag aldrig ätit :-)

1kg kyckling filé (skuret i ca 2-3 cm stora fyrkantiga bitar )

3 msk rapsolja
3 msk jordnötsolja
1liten stjälk rabarber (skär i små bitar )
4 cm ingefära ( grov hackad )
2 vitlöksklyftor ( grovhackade )
2 msk sweet chilisås
En näve med färska örter
Jag hade mynta, citronmeliss, gräslök.

Blanda ihop allt i en påse med kycklingen häll sedan på 1dl vatten och ställ in i kylen ca 2 timmar.
Trä på kycklingen på grillspett å grilla till kycklingen är klar :-)

Jag serverade grillade grönsaker och en bönsallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar