Hihi ja nytt är det iaf för mig :-)
Bräserade fläskkotletter står på fredagsmeny med blomkålsris.
Hoppas jag inte förstöra mina annars så fina och goda kotletterna om jag bara hade stekt dom :-p
Men hursomhelst så har jag gjort så här :-)
4 fläskkotletter
6 Myntablad
6 Citronmelissblad
Gräslök (ca 5 strån
Smör
Pepparkorn (4 st )
Köttbuljong ( 2 st tärningar )
Stek kotletterna snabbt på båda sidorna med smöret för att få fin färg. Häll på vatten så det täcker kotletterna precis. Hacka buljongtärningarna och blanda ner det. Läggi i övriga kryddor, låt koka på medeltemperatur i ca 1-2 timmar.
Servera med blomkålsris.
Min blomkålsris
1/2 blomkålen
3 msk parmesanost ( grovt riven )
Smör, salt , peppar
Riv blomkålen på grövsta sidan på rivjärnet. Smält smör i en stekpanna och fräs blomkålen ca 2 min, krydda med salt & peppar blanda ner parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar